General
Leave a comment

JORNADA SÈNIORS A L’ECONOMIA

Us volem convidar a la Jornada: ”Sèniors a l’Economia” | PRESENCIAL I ONLINE, on la Fundació Habitat 8 Impuls ha fet aportacions en relació al cohabitatge sènior.

Jornada: ”Sèniors a l’Economia” | PRESENCIAL I ONLINE

ORGANITZADOR
·       COL·LEGI D’ECONOMISTES DE CATALUNYA
·       CENTRE D’ESTUDIS ECONÒMICS I SOCIALS

Data: 26 de novembre de 2021 (divendres)
Horari: 9.15 a 13.45 hores

PROGRAMA
9.15h Inauguració:

Sr. Oriol Amat i Salas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Sr. Lluís Alegre i Selga, economista. Exconseller de la Generalitat de Catalunya. President del Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES)

9.30h Conferència “Reptes i oportunitats del canvi demogràfic a Europa” – “Vull que Europa entengui i respongui a un dels seus reptes més profunds: el canvi demogràfic” (Dra. Úrsula Von der Leyen, presidenta de la Comisión Europea) a càrrec del Sr. José Luis Tejedor Azpeitia, Enginyer aeronàutic, master en Administració d’Empreses i master en Màrketing de Productes Industrials. Vicepresident de AGE Platform-Europe

10.00h Presentació del Seminari “Sèniors a l’Economia”

Sra. Maite Soler Cera, economista. Presidenta de la Comissió d’Economistes per una Economia Social del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Dra. Isabel Sierra Navarro, doctora en Psicologia – Psicologia Social i de la Salut. Especialista en benestar social i salut.

10.30h Descans

11.00h – Taula 1: “Tendències i innovació en la societat i el consum”

Sr. Lluís Torrens Melich, economista. Especialista en Acció Social.

Sr. Víctor García Soriano, diplomat en Ciències Empresarials i PMD – Gerència i Administració Empresarial, General per ESADE. Delegat i portaveu de l’Asociación Española de Centros y Parques Comerciales (AECC)

Coordinadora – Dra. Isabel Sierra Navarro, doctora en Psicologia – Psicologia Social i de la Salut. Especialista en benestar social i salut.

12.00h – Taula 2: “Avenços en els serveis per a una millor qualitat de vida”

Sr. José Augusto García Navarro, llicenciat en Medicina – especialitat en Geriatria. President de la Societat Espanyola de Gerontologia.

Coordinadora – Sra. Elisa Sala Mozos, llicenciada en Dret. Consultora i Investigadora Social.

12.45h – Taula 3: “Els sèniors en l’àmbit del treball, remunerat o voluntari”

Sr. José María Torres García, empresario. Vicepresident de la Fundació PIMEC.

Coordinadora – Sra. Inma Peiró Milián, psicóloga. Especialista en Psicologia en envelliment actiu.

13.30h – Conclusions i Cloenda

INSCRIPCIONS MODALITAT PRESENCIAL

Lloc: Auditori del Col·legi d’Economistes (Plaça Gal·la Placídia, 32 – 08006 – BARCELONA) – AFORAMENT LIMITAT

________________________________

INSCRIPCIONS MODALITAT ONLINE

Plataforma Zoom

Un cop s’hagi completat la inscripció, l’usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l’enllaç de connexió necessari per al seguiment de l’acte en directe.

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 14:00h. Aquí teniu l’enllaç per poder fer la inscripció  https://coleconomistes.cat/Eventos/wf_curso.aspx?IdMenu=a2ef68da-9e11-4618-b4cc-30e817f701cd&Cod=14965&Idioma=ca-ES

Sobre la Jornada:

El passat 27 d’Abril es va anunciar la realització d’un Seminari de reflexió i propostes al voltant de la realitat de les persones grans a Catalunya, des d’un punt de vista social i econòmic. La longevitat i les millores en la qualitat de vida de la població aporten múltiples oportunitats per a una visió més integradora i modernitzada de la gent gran a la societat, més enllà dels anàlisis habituals fins ara, centrats en la despesa en serveis.

Des del mes de maig fins a l’octubre ambdues entitats han estat cooperant per desenvolupar cinc temes essencials, amb la participació d’experts i expertes de sectors diversos, amb el doble objectiu de fer una anàlisi acurada de la situació actual i també i, especialment, elaborar propostes de millora.

En aquesta Jornada es presentaran els resultats de dit treball, en el que han participat, en un moment o altre, més de cinquanta professionals, responsables d’entitats i acadèmics, tres sectors que considerem prou representatius per a una validació adequada dels resultats.

A més de presentar els resultats, volem que la Jornada serveixi per aprofundir en algun dels reptes principals per a un abordatge de la qualitat de vida i participació de les persones grans  a la societat i també per copsar l’interès i compromís d’entitats públiques i privades en la posada en marxa d’aquestes millores.

Esperant pugueu participar, rebeu una cordial salutació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *