Arenys de Mar

Arenys de Mar- Doedes és un projecte de cohabitatge que promou la construcció d'un edifici de 20 habitatges, places d'aparcament i un local col·laboratiu al carrer de les Doedes 13-17 d’Arenys de Mar.

Per al seu finançament la cooperativa emet 800 títols participatius de 500 euros cadascun.

Recuperem el sol privat pel territori impedint la construcció d'habitatge especulatiu

Des de coHousing Barcelona hem emès 800 títols participatius per valor total de 400.000 euros. Les aportacions ens permetran finançar el 40% del cost de la compra d’un solar privat, a Arenys de Mar i construir 20 habitatges de règim lliure cooperatiu i col·laboratiu. L’altre 60% de finançament anirà a càrrec de les futures veïnes i veïns.
Amb aquestes aportacions col·lectives ajudarem a vint unitats de convivència a accedir a l’habitatge digne i cooperatiu.

Què són els títols participatius?

Són una forma de finançament voluntari, oberta a totes les persones interessades: tant si són sòcies d’una cooperativa com si no, i volen contribuir a fer possible la iniciativa.

Quins avantatges m’aporten?

Adquirint aquests títols, podràs donar suport a una iniciativa pionera, que vetlla per un habitatge digne i, alhora, et beneficiaràs d’un interès del 5% pels teus diners invertits.

Quants títols hi ha disponibles?

Posem a l'abast 800 títols de 500 euros cadascun. Aquest finançament col·lectiu servirà per ajudar 20 famílies a fer front a la compra d'un solar a Arenys de Mar per construir habitatge assequible.

Quants en puc adquirir?

Tants com vulguis, no hi ha cap límit establert. Podràs adquirir-ne fins a esgotar el total de títols emesos.

Quin és el venciment?

Els títols vencen a 3 anys i són renovables en finalitzar el període.

Quin és el període d’emissió?

Els títols participatius es poden adquirir des del 23 de maig fins al 31 de Decembre de 2019.

Quina remuneració tenen?

A tres anys el 5%
Els interessos es liquidan semestralment.

Vols formar part d’un proyecte innovador de convivencia i establir relacions de col·laboració, amistat i ajuda mutua?

Vols viure en un entorn ecològicament sostenible, saludable i acollidor?

Promou habitatge assequible i a preu de cost en regim cooperatiu, format per 20 unitats de convivència que impulsen aquest projecte on la gestió és col•lectiva, totes les persones residents en són sòcies i, per tant, formen part d’una organització democràtica i participativa en un procés en què participen totes les persones sòcies que viuran al projecte d’habitatA Arenys de Mar Doedes tenim aquesta alternativa de vida, a través del cohabitatge. El nostre projecte contempla un habitat privat per a cada unitat de convivencia (18 en total) i espais co·laboratius per a compartit entre les persones que hi formen part: menjador i cuina comunitaria, biblioteca, tallers, bricolage, bogaderia, gimnàs, horts, jardí…. el que fa que l’estil de vida sigui més enriquidor Les persones participants volem sentir-nos útils al aportar els nostres coneixements i experiència tant en el bon funcionament del cohabitatge com en la implicació sòcio-cultural en el municipi L’habitatge és assequible i a preu de cost en règim cooperatiu, evitant l’especulació. El disseny i la gestió de l’hábitat es democrática i participativa en totes les etapas del projecte. El disseny arquitectónic es basa en criteris d’estalvi energetic i te cura de la salut interior dels habitatges i de l’arquitectura sana. ge cooperatiu.

Llegir més

Fomentem l’arrelament de les persones i el projecte al barri. D’una banda, l’estabilitat de l’habitatge permet que les persones residents del projecte d’habitatge cooperatiu s’impliquin i es relacionin en projectes i espais del territori. D’altra banda, els espais comunitaris els obrim al barri i poden afavorir les relacions entre el veïnat i l’enfortiment de la xarxa comunitària.

El projecte contempla la construcció d'un edifici de 20 habitatges, amb local comunitari i diverses zones comunitàries dissenyades per les mateixes persones que viuran en elles on s’implementaran sistemes de sostenibilitat i alta eficiència energètica.

El disseny arquitectònic es basa en criteris d’estalvi energètic i té cura de la salut interior dels habitatges i de l’arquitectura sana.

Llegir menys

Formula jurídica: Es decidirà entre totes les persones sòcies que habitaran i formaran el projecte

Per definir entre diverses fórmules

Llegir més

La cooperativa regula els preus, mitjançant normes incorporades en els estatuts. Una vegada acabat de pagar el préstec, cadascun és propietari del seu habitatge. El local i els serveis seran comunitaris gestionats per la cooperativa i oberts al barri oferint activitats i serveis.

En el cas que alguna persona sòcia es vulgui marxar del projecte, podrà fer-ho recuperant el 100% de la inversió que ha realitzat, més el IPC anual que correspongui. Aquest habitatge que quedarà disponible, es posarà a la disposició de les persones sòcies expectants que estiguin en la llista d'espera per accedir a la promoció.

Llegir menys

Com pots participar?

Informa’t

Vine a les xerrades informatives o escriu-nos a: info@cohousingbcn.cat.

Difon

Ajuda’ns a fer arribar la campanya a més gent! Comparteix el web cohousingbarcelona.cat/arenys-de-mar i segueix-nos a: Facebook.

Si desitges col·laborar en el finançament d’aquest o altres projectes escriu-nos a info@cohousingbcn.cat.

També et pots descarregar el nostre dossier clicant aquí i veure el nostre projecte arquitectònic aquí.

Sol·licita

Sol·licita títols participatius omplint aquest formulari

Desitjo adquirir:

 Política de Privacitat de coHousing Barcelona SCCL